Mijn Beste IK
7 tips om jouw ‘Beste Ik’ te leven
14/02/2019

Loslaten, hoe doe je dat?

Onlangs organiseerde ik een huiskamermeeting op verzoek van een kennis. Zij had een aantal dames in haar omgeving die in hun maag zaten met de vraag: “Loslaten, hoe doe je dat?” Ze wilden leren onthechten, rouwen, afscheid nemen, een relatiebreuk verwerken of een verbinding met haar familie verbreken. Allemaal onderwerpen die een afscheid impliceren. Van elke gast ontving ik twee of drie thema’s, zoals een echtscheiding, een  verlies van een kind en een zus of het hebben van geen contact met familieleden. In de aangeleverde thema’s waren een aantal gemeenschappelijke delers.

Een bijeenkomst met hobbels
Eenmaal aan het werk werden we bruut gestoord door een hoop kabaal. Bleek dat de echtgenoot van de gastvrouw het terras aan het ontmantelen was; de stoeptegels vlogen in het rond. Toch besloten we de bijeenkomst door te laten gaan, want ik heb wel voor hetere vuren gestaan en de vrouwen rekenden er op. Maar dat was niet de enige hobbel. De demo spiertesten met de gastvrouw lukte niet – ze was niet testbaar door haar gevoel van verantwoordelijkheid voor de groep – en het kleinkind kwam om chips vragen en wilde in de ruimte waar wij waren, TV kijken. Toen de echtgenoot met kleinkind vertrokken naar de eerste verdieping, konden we eindelijk aan de slag.

Wondenkaart
Na het voorstelrondje werd elke gast uitgenodigd om haar ‘wondenkaart’ in te vullen door aan te geven waar de emotionele wond of pijn zit in haar lichaam. Vervolgens nodigde ik hen uit te vertellen wat de oorzaak deze pijn was en welke emoties er aan verbonden zaten. Boosheid , frustratie en verdriet kwamen op. Boos en verdrietig om wat haar (schoon-)familie haar heeft aangedaan, boos, gefrustreerd en verdrietig hoe de scheiding is verlopen, boos, angstig en verdrietig om de moordenaar van haar zus tegen te komen.

Wonden littekens laten worden…
Ik zie dat er zo veel pijn zit en besluit ik iedereen kort te testen. Ik werk met de methode Emotioneel Evenwicht (vergelijkbaar met EFT, de Sedona Methode, Psych-K, Love Method met als basis kinesiologie, het zgn. spiertesten). Het is en mooi cadeau voor deze gekwetste vrouwen die zichzelf zo open stellen voor het totaal onbekende. Terwijl ik een deelneemster test, tikken de anderen mee op de acupressuurpunten bij zichzelf. Wat een moed, het is alsof ze dit dagelijks doen. Het resultaat mag er zijn. Het gaat snel, we boeken veel resultaat in een korte tijd. Iedereen geeft aan een stuk  lichter en opgeluchter naar huis te gaan. De feedback die ik krijg spreekt voor zich; “Eens iets heel anders”, “Prettig”, “Verhelderend”, “Goed”, “fijn” en  “Mooi leerproces…”

Loslaten hoe doe je dat? Zo!
Ik pak mijn karretje en stop al mijn materiaal erin, slaak een diepe maar tevreden zucht. Wat een mooie moedige vrouwen, om zichzelf zo bloot te durven geven. We hebben samen gelachen en samen gehuild. Het resultaat mag er zijn. Hoe effectief deze methoden zijn: geen ellenlange verhalen, veel praten hoeft ook niet, alleen contact maken met het ongewenste gevoel. Lang leve deze snelle, effectieve methode, lang leve kinesiologie! 

Op mijn site staan enkele testimonials met prachtige resultaten. Alle cliënten zijn behandeld volgens deze methode.

 

Wil je ook een bijeenkomst met een paar andere lotgenoten in je eigen vertrouwde omgeving? Mail me dan voor de mogelijkheden via contact@www.christavanbakel.nl