Rouwverwerking

Wat doe jij bij een verlieservaring?

Stort jij je in je werk?
Krijg je niets meer uit je handen?
Verdrink je in je verdriet?

 

Verlies, verdriet en pijn verwerken en loslaten wil niet zeggen 'ik ga je vergeten!'

Treur jij nog iedere dag om de dood van je geliefde? Ga je gebukt onder groot verdriet en weet je niet hoe je hiermee om moet gaan? Wil je graag verder maar gaat dat moeizaam? Rouwverwerking helpt je je leven weer op te pakken na het ervaren van een groot verlies. We gaan de sluier van verdriet oplossen zodat ook voor jou de zon weer gaat schijnen.

 

Rouwen en rouwverwerking

Het verliezen van een geliefde - door bijvoorbeeld overlijden of een relatiebreuk - kan leiden tot groot verdriet en gevoelens van onmacht. Je kunt ervoor kiezen je gevoelens weg te stoppen, door bijvoorbeeld je in je werk te storten. Of je ontkent je gevoelens. Acceptatie is een eerste stap naar heling. Rouwverwerking is essentieel om weer vreugde in je leven te kunnen ervaren. Je kunt ook verdriet en pijn ervaren dat niet van jou is. Dat is wanneer je emoties hebt overgenomen van je moeder tijdens de zwangerschap.

 

Rouwverwerking na overlijden

De dood - en alles wat met verlies te maken heeft - hoort bij het leven maar heeft een grote impact op jou, als achterblijver. Afscheid nemen is pijnlijk, zeker als het onverwachts komt. Je kunt last hebben van gevoelens van leegte, verdriet, onmacht, hulpeloosheid en zelfs boosheid. Rouwverwerking na overlijden helpt jou om op een mooie, respectvolle manier echt afscheid te nemen van je partner, zodat jij weer verder kunt met je leven.
We nemen daarvoor alle tijd die jij nodig hebt.

 

Rouwverwerking na verlies van een kind door miskraam, abortus of vroeggeboorte

Rouw gaat over het verwerken van verlies. Rouwen om een geliefde is bespreekbaar. Maar andere vormen van verlies moet je vaak in je eentje verwerken omdat er een taboe op ligt of omdat de omgeving niet weet hoe men hiermee moet omgaan. Denk aan het verwerken van het verlies van een miskraam, een doodgeboren kind of abortus. Deze vormen van verlies verwerk je vaak alleen.
Rouwverwerking na het verlies van een kind helpt je om je leven weer op te pakken.

 

Rouwverwerking na relatiebreuk

Rouwverwerking gaat over het verwerken van een relatiebreuk van een liefdespartner of vriendschap. Het kan een traumatische ervaring zijn. Hoe je hiermee omgaat is voor elk mens verschillend en hoe lang je rouwt is voor iedereen anders. Rouwverwerking helpt je bij het verwerken van een relatiebreuk.
Zodat je weer met plezier in het leven kunt staan, vreugde kunt ervaren en je kunt openstellen voor het ontmoeten van nieuwe mensen.

 

Verwerken van overgeërfd verdriet

Je kunt ook verdriet en pijn ervaren die niet van jou zijn. Dat is wanneer je emoties hebt overgenomen van je moeder tijdens de zwangerschap.

Zelf heb ik veel last gehad van verdriet, waar ik jarenlang niets van snapte. Het voelde alsof ik onder een deken leefde. Het bleek het verdriet te zijn dat mijn moeder heeft ervaren bij het overlijden van haar broer, tijdens zijn uitzending naar Indonesië als militair. Ze heeft zijn dood nooit kunnen verwerken. Als iemand de naam ‘oom Piet’ uitsprak moest ik altijd onbedaarlijk huilen en ervoer ik veel pijn, niet alleen verdriet maar in mijn hele lichaam. Door intensief werken -met de methode die ik nu gebruik bij het coachen- heb ik deze pijn losgelaten.

Hulp bij rouwverwerking

Wil je verder met je leven en wil jij dat ik tijdelijk met jou of het gezin meeloop?

Ik help je bij het verwerken van verlies en verdriet, zodat jij weer verder kunt met je leven en levensvreugde gaat ervaren.

Maak een afspraak via contact@christavanbakel.nl 
of via de onderstaande button direct in mijn agenda.